Werkgeluk

Werkgeluk. Je hebt er wellicht ooit van gehoord, maar wat is het nou eigenlijk? Heel simpel gezegd gaat het er gewoon om hoe gelukkig jij bent met je werk en hoeveel voldoening je daaruit haalt. Vitaliteit, je eigen gezondheid en succes zijn daarbij ook erg belangrijke onderdelen van werkgeluk.

Geluk op de werkvloer

Geluk op de werkvloer kan zich vertalen in bevlogen en betrokken medewerkers, minder ziekteverzuim en meer productiviteit. Werkgeluk gaat verder dan dat. Denk hierbij aan tevredenheid over het werk, de juiste arbeidsomstandigheden, het salaris en de compensatie van de inflatie, werkuren en een scheiding tussen werk en privé.

Dat laatste is de laatste jaren steeds meer van belang. Dankzij de smartphone en alle technologische ontwikkelingen van de laatste jaren ben je overal en altijd in staat om in te loggen, vergaderingen bij te wonen, berichten uit te wisselen met je collega’s en even snel de mailbox te bekijken. Je werkleven dringt hierdoor je persoonlijke leefsfeer in. Andersom is het natuurlijk ook het geval. Aan je bureau even snel je WhatsApp berichten bekijken, snel door Instagram scrollen en je andere sociale media kanalen in de gaten houden. Om nog maar te zwijgen over de apps die jou van pushmeldingen voorzien zoals nieuwsberichten en sociale media berichten.

De scheidingslijn tussen werk en privé wordt steeds dunner, als die er überhaupt nog is. Dit resulteert er onder andere in dat je de stress en problemen van je werk mee naar huis neemt en vise versa. De problemen in je privé leven verdwijnen niet wanneer je op je werk aankomt. Zoals je je kunt voorstellen zijn deze ontwikkelingen niet bevorderlijk voor je werkgeluk.

Hoe kan ik bijdragen aan het werkgeluk van mij en mijn collega’s?

Werkgeluk gaat ook over de positieve gevoelens die je ervaart, het plezier dat beleefd aan het werk en vooral de voldoening die je voelt bij het behalen van succes. Iedereen streeft naar succes. Het gevoel dat je iets hebt bereikt, dat jouw prestatie wordt erkend, gewaardeerd en gezien.
Werken aan werkgeluk betekent investeren in de persoonlijke ontwikkeling en succes van je medewerkers. Werknemers brengen een groot deel van hun leven door op hun werkplek. Het is daarom niet verwonderlijk dat werkgeluk een steeds belangrijker thema wordt in moderne werkplekken. Werkgeluk verwijst naar het gevoel van tevredenheid, vervulling en voldoening die werknemers ervaren in hun werk.

Werkgeluk heeft een directe invloed op de productiviteit en prestaties van werknemers. Gelukkige werknemers zijn meer betrokken bij hun werk, hebben meer energie en zijn beter in staat om zich te concentreren op hun taken. Ze zijn ook minder geneigd om afgeleid te worden door andere zorgen of problemen, wat hen in staat stelt om hun werk sneller en beter te doen. Dit leidt uiteindelijk tot betere resultaten en hogere prestaties op individueel, team- en organisatieniveau.

Effectieve managementpraktijken zijn ook essentieel voor het bevorderen van werkgeluk. Managers moeten luisteren naar de behoeften van werknemers en hen ondersteunen bij het bereiken van hun doelen. Daarnaast moeten managers uiteraard ook het goede voorbeeld geven.

Ga in gesprek met een werkgeluk coach in Rotterdam

Wil je hulp bij het werken aan je werkgeluk? Zoek dan contact met een werkgeluk coach. Samen ga je in gesprek om te achterhalen welke stappen je kunt nemen om meer voldoening en plezier uit je werk te halen.

Wil je meer weten over geluk op de werkvloer of ga je graag het gesprek aan wat YANA GO voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via +31 6 18 39 79 58, stuur een mailtje naar info@yanago.nl of plan een gratis intake in via de onderstaande knop. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Ben je op zoek naar een werkgeluk coach in omgeving Rotterdam?

Chat starten
1
Kunnen wij je ergens mee helpen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?