Vitaliteit

Vitaliteit is een belangrijke factor voor een gezonde en gelukkige levensstijl. Het is niet alleen gezond eten, voldoende bewegen, fitheid en regelmatig ontspannen. Het is veel meer dan dat! Vitaliteit is namelijk ook de mate van energie en levensvreugde die je als persoon ervaart en uitstraalt naar anderen. Het is de manier waarop je omgaat met je omgeving en hoe anderen jou ervaren.

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is energie, levenslust en in je kracht staan, zowel fysiek als emotioneel. Stress, vermoeibaarheid en een ongezonde levensstijl kan ervoor zorgen dat jouw vitaliteit afneemt. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en naar je eigen lichaam te luisteren. Zoals gezegd gaat dit veel verder dan letten op je voeding, voldoende bewegen en zorgen dat je ook tijd neemt om te ontspannen. Het mentale aspect is namelijk ook van groot belang. Zorgen dat je op de juiste manier omgaat met stress en obstakels in je privé leven en in je carrière.

Wat doet een vitaliteitscoach?

Een vitaliteitscoach kan jou helpen met het verhogen van je weerbaarheid, enthousiasme en energie. Zo word je begeleid in het creëren van een gezonde levensstijl, het beheersen en controleren van stress en het ontwikkelen van je sociale steun. Een vitaliteitscoach kan je helpen met het vinden van waardevolle en betekenisvolle doelen in het leven. Door deze doelen te integreren ga je je meer verbonden voelen met wat er echt toe doet en hoe je positief kunt bijdragen aan je vitaliteit. Door je de juiste tools en technieken te geven werken we aan het beter omgaan met stress en uitdagingen en geven we jou het vertrouwen en de motivatie om je persoonlijke doelen te bereiken. Samen werk je aan vitaliteitsmanagement voor een gezondere levensstijl, van fysiek tot aan mentaal. Ben jij op zoek naar een vitaliteitscoach in Rotterdam? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina!

Vitaliteit op de werkvloer

Vooral het emotionele gedeelte wordt vaak onderschat op de werkvloer, terwijl het van grote invloed is op de kwaliteit van je leven, het werk en jouw business. Bij werk denken we aan ratio; het vermogen om te denken, beredeneren, oplossen en uitvoeren. Je moet vooral je hoofd erbij houden.

The job must be done!

Anderzijds bevindt in datzelfde hoofd ook het emotioneel systeem, die de ratio beïnvloed. Het emotioneel systeem zorgt voor positieve gevoelens, die ervoor zorgen dat jij goed kunt functioneren in je leven en op het werk.
Daarentegen kunnen negatieve gevoelens zoals; onzekerheid, wantrouwen, schaamte, falen en afwijzing, ervoor zorgen dat jezelf limiteert, terug houdt, niet durft. Dit noemen we ballast; je beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten.

Onderzoek heeft aangetoond dat de ballast die je bij draagt voor 95% bepaalt hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert. Deze ballast bepaalt jouw zelfbeeld, of iets je wel of niet lukt en of jij je succesvol voelt. Dit merk je op de werkvloer in de samenwerking, in de communicatie, in de motivatie en de uitvoering. Soms is het voor de leidinggevende en collega’s lastig om de reactie, het handelen of de redenatie van een medewerker te begrijpen, omdat onderliggende emoties niet zichtbaar zijn.

De ballast die je met je meedraagt staan niet altijd op de voorgrond, maar dat wil niet zeggen dat je geen ballast hebt. Iedereen draagt ballast met zich mee. Misschien heb jezelf wel eens anders gereageerd op een situatie dan dat je van te voren had verwacht. Dit komt doordat de onderliggende ballast wordt getriggerd.
Wanneer je ballast vaker wordt getriggerd vermindert de vitaliteit op de werkvloer. Je kan dan last krijgen van vermoeidheid, stress, spanning, vergeetachtigheid, slapeloosheid, piekeren enz., gevolgd door verzuim, onbegrip en zelfs disfunctioneren.

Dit alles is niet nodig voor het bedrijf en vooral niet voor de medewerker. Investeer daarom in de vitaliteit, werkgeluk van je medewerker met het Design Your Career programma van YANA GO.

Wil je vrijblijvend meer informatie?

Wil je meer weten over vitaliteit (op de werkvloer) of ben je op zoek naar een vitaliteitscoach in Rotterdam? Neem dan contact met ons op via +31 6 18 39 79 58, stuur een mailtje naar info@yanago.nl of plan een gratis intake in via de onderstaande knop. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Ben je op zoek naar een vitaliteitscoach in omgeving Rotterdam?

Chat starten
1
Kunnen wij je ergens mee helpen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?