VVE Training Piramide

Piramide: Hét VVE-programma vol avontuur!

ontdekkingen en belevingen dat spelend leren bij kinderen stimuleert

Piramide omarmt de totale ontwikkeling van kinderen van 0 tot 7 jaar, van kinderdagverblijf tot groep drie van de basisschool. Met 11 thema’s die perfect aansluiten bij verschillende leeftijden en ontwikkelingsfasen, voldoet Piramide aan alle SLO-doelen. Het programma biedt een schat aan projecten waarin eigen inbreng en initiatieven van pedagogisch medewerkers, leidsters, leerkrachten en kinderen worden gestimuleerd.

Speciaal ontworpen voor pedagogisch medewerkers die werken met kinderen met (risico op) een onderwijsachterstand, of voor hen die moeite hebben met spelen, leren en ontdekken. Piramide is geen kant-en-klare methode; het leert pedagogisch medewerkers om een doordacht aanbod te creëren dat perfect aansluit bij de ontwikkelingsbehoeften van de kinderen in hun eigen groep.

Piramide loopt voorop in de wereld van VVE-methoden, met speciale nadruk op digitale en technologische vooruitgang. De nieuwe Piramide Digitaal App stelt professionals in staat om hun eigen programma samen te stellen, te evalueren en nog veel meer. Lees verder voor meer informatie over de Piramide methode.

 

PROGRAMMA

MODULE 1

De volledige training tot vakbekwaam professional in VVE-Piramide is opgebouwd uit 2 modules.

Module 1, gericht op startbekwaamheid, omvat 12 intensieve trainingssessies en 10 uur praktijkcoaching. Na succesvolle afronding ontvangt de professional een certificaat dat voldoet aan de wettelijke eisen voor- en vroegschoolse educatie. Hiermee kunnen zij Piramide op basisbekwaam niveau in de praktijk toepassen.

Tijdens deze training komen diverse essentiële onderwerpen aan bod, waaronder:

 1. Kennismaking, dagplanning, jaarplanning
 2. Projecten en hun opbouw
 3. Spel en speelleeromgeving
 4. Zelfstandig leren en coöperatieve werkvormen
 5. Groepsexploratie
 6. Volgen van de ontwikkeling van kinderen (evaluatie)
 7. Afstemmen op het niveau van de kinderen (tutoractiviteiten / pientere kinderen)
 8. Ouderactiviteiten
 9. Taalontwikkeling
 10. Motorische en cognitieve ontwikkeling

OVERZICHT

Voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten groep1 en 2
2 dagdelen ( 12 maanden)
10 uur coaching: 10 uur
Online-leeromgeving: het online Piramide Vaardigheden Assessment
Startdatum: april 2024
Locatie: Zwijndrecht
Kosten: € 2500,- excl. BTW

in-company

Vanaf 5 medewerkers verzorgen wij de training op uw locatie. Datum en tijd in overleg. Het voordeel van in-company trainingen is dat we direct mee kunnen kijken in de praktijk, zien de uitdagingen van pedagogisch medewerkers, en bedenken samen oplossingen. We grijpen en benutten kansen, zodat zowel kinderen als medewerkers kunnen ontwikkelen en groeien.

Omdat maatwerk een maatwerk prijs verdient, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen voor een gepersonaliseerde offerte

CONTACT

Heb je vragen? Vul dan onderstaand formulier in.
Je kan ook bericht sturen via whatsapp of bel naar 06-18397958

  Chat starten
  1
  Kunnen wij je ergens mee helpen?
  Hallo 👋
  Kunnen we je helpen?