Succes

Voor velen is succes in het leven een enorm belangrijke doelstelling. Het behalen van persoonlijke en professionele doelen draagt bij aan het gevoel van voldoening en tevredenheid van de werknemer. Om deze doelen te behalen zijn competenties en vaardigheden uiteraard essentieel.

Hoe behaal ik succes in mijn leven?

Om succes in je leven te behalen is het van belang om eerst te definiëren wat deze successen zijn. Het binnenhalen van een nieuwe of grote klant, sales targets behalen of het verdienen van promotie op het werk zijn hiervan goede voorbeelden. Deze successen zijn met de SMART-methode concreet te maken. SMART wil zeggen dat een doel voldoet aan de volgende vijf punten:

Specifiek
Meetbaar
Acceptabel
Realistisch
Tijdsgebonden

Door op deze manier je doelen concreet te maken zorg je er voor jezelf voor dat je doelgericht kunt werken aan het behalen van je doelen. Je competenties en vaardigheden gaan je vervolgens helpen om je doelen te bereiken.

Competenties en vaardigheden dragen bij aan succes in het leven

Competenties zijn specifieke eigenschappen die je kunt inzetten om persoonlijke en organisatorische successen te behalen. Bestendig zijn tegen stress, het hebben van zelfvertrouwen, onafhankelijk zijn en doelgericht te werk gaan zijn slechts enkele voorbeelden die je daarbij verder helpen. Competenties zijn allemaal positieve gevoelens! De competenties zijn het directe gevolg van de mix aan positieve gevoelens die je meedraagt. Je zult begrijpen dat je ballast hier invloed op heeft. De ballast bepaalt of jij je succesvol voelt. Elk succesmoment motiveert je om je nog meer in te zetten. Omgaan met de ballast is daarom erg belangrijk.

Het is daarom ook erg belangrijk om te investeren in vitaliteit en werkgeluk. Wanneer medewerkers zich goed voelen en positieve energie uitstralen, zijn zij creatief en flexibel. Dit leidt tot meer veerkracht en doelgerichtheid, waardoor ze gemotiveerd zijn om succesmomenten te behalen en zichzelf nog verder te ontwikkelen. Een organisatie die hier aandacht aan besteedt, vergroot dan ook de kans om succesvoller te zijn. Het behalen van succes in je leven gaat echter niet alleen om het ontwikkelen van competenties en vaardigheden. Ook sociale aspecten spelen hierbij een belangrijke rol. Een goede balans tussen werk en privéleven, het hebben van sociale contacten en het onderhouden van een gezonde levensstijl dragen allemaal bij aan een succesvol leven.

Het inschakelen van de juiste hulp is daarbij de eerste stap om jezelf een steuntje in de rug te geven met een grote stap in de juiste richting. Een succescoach in Rotterdam kan je hierbij helpen!

 

Schakel de hulp van een succescoach in Rotterdam in

Een succescoach in omgeving Rotterdam kan jou en je medewerkers helpen bij het stellen van doelen en het ontwikkelen van vaardigheden om deze doelen te bereiken. Door middel van coachingsgesprekken en oefeningen kan een succescoach je helpen bij het ontdekken van je sterke punten en het aanpakken van obstakels. Een succescoach biedt ondersteuning en begeleiding bij het creëren van een succesvol en bevredigend leven, zowel persoonlijk als professioneel. Met de juiste begeleiding en motivatie kan een succescoach in Rotterdam je helpen bij het realiseren van je volledige potentieel en het behalen van de gewenste resultaten. Maak het mogelijk voor jouw bedrijf met het Design Your Career programma van YANA GO.

Plan een vrijblijvend intakegesprek in met YANA GO

Wil je meer weten over succes in je leven? Vul het formulier op onze contactpagina in en wij helpen je graag. Heb je interesse in een gesprek met een succescoach in omgeving Rotterdam? Plan dan een gratis intake via onderstaande button.

Ben je op zoek naar een succescoach in omgeving Rotterdam?

Chat starten
1
Kunnen wij je ergens mee helpen?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?